HONNING ER GULL TIL GRILLEN

Med honning fra Honningcentralen på grillen får maten et ekstra løft. Endelig er det sesong for sommer, sol og grilling!
 
Stekeskorpe, røykaroma og smakfulle marinader … Får du vann i munnen allerede? Nå hentes griller frem fra boder og kjellere, og snart stiger grillos mot solfylt himmel over hele landet.
 
Hvis du inntil nylig har sverget til pølser i brød eller ferdigmarinerte koteletter, og ennå ikke oppdaget honningens unike grillegenskaper, så har du mye å glede deg til denne sesongen! Honning på grillen er nemlig en rask måte å løfte sommermaten til nye høyder på.ommer innledning

FLYTENDE HONNING FRA HONNINGCENTRALEN TIL GRILLMÅLTIDET

Marinade er en av grillmatens beste venner. Ikke bare tilfører den god smak, marinaden øker også holdbarheten og kan bidra til å mørne kjøttet. Dette skjer takket være syren, gjerne i form av eddik, sitron eller vin. En komplett marinade inneholder også olje og ulike typer krydder. Et godt tips er å tilføre honning i tillegg, den vil nemlig bidra til å balansere ut det sterke. Som en ekstrabonus gjør honningen også marinaden fyldigere og mer interessant i smaken.

Det samme trikset fungerer like godt i glaze, dressinger og sauser. I syrlige sauser, som for eksempel tomatsauser, vil honningen ha en avrundende effekt.

SUNNERE SØDME FRA HONNING

Du kan også bruke sukker for å tilføre grillmaten sødme, men ettersom «bienes gull» er søtere enn sukker, trenger du mindre honning for å oppnå samme søtsmak. En enkel huskeregel er at du kan bruke ti prosent mindre honning enn sukker. Honning er også noe sunnere enn sukker, da den inneholder små mengder vitaminer, mineraler og antioksidanter.

SAFTIG KJØTT MED HONNING-MOP

Hvem har vel lyst til å servere tørt kjøtt? Når proffene griller store kjøttstykker, tilfører de fuktighet underveis for å beholde saftigheten. En blanding av like deler eplejuice og eplecidereddik og en til to teskjeer med honning per liter, kalles mop og kan påføres med nettopp en liten grillmopp hver time.

PENSLE MED HONNING

Ønsker du å gjøre maten ekstra innbydende, kan du også pensle den med honning i forkant av grillingen. Hvorfor ikke servere honninglaserte grønnsaker neste gang du inviterer til grillfest? De gylne dråpene gjør maten blank og lekker, og ikke minst smaker det kjempegodt! Ekstratips: La barna være med og pensle grønnsakene!

NYT NORSKE RÅVARER PÅ GRILLEN!

I mange år har norsk grillmat vært preget av amerikanske tradisjoner. Flere ønsker nå å grille «på norsk», med norske, kortreiste råvarer. Ser du Nyt Norge-merket på honningen, så vet du at den er fra norske bier. Visste du forresten at norsk lam og norsk honning på grillen er en nydelig kombinasjon?

Oppskriftene under her, med honning fra Honningcentralen, vil garantert løfte sommerens grillmåltider.

GrillOppskrifter