1 time
1 porsjon

Sprøstekte kikerter med honning og chili

Stekte eller ristede kikerter er en litt sunnere og veldig god snack. Spis ristede kikerter alene eller bruk dem i supper og salater for en spennende crunch. Sødmen fra honningen vil balansere ut den sterke smaken av chili i vår oppskrift. Ristede kikerter kan lages søte, salte eller spicy, prøv deg frem for å finne din favoritt.

Dette trenger du:

  • 2 bokser kikerter i lake
  • 1 ss matolje
  • 1 ss honning
  • Salt
  • Chiliflak

Dette gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Skyll kikertene godt i et dørslag, la dem renne godt av og tørk siste rest av fuktighet med papir.
  3. Rør sammen matolje, lett oppvarmet honning, salt og chiliflak i en bolle. Vend inn kikertene.
  4. Hell kikertene på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i 45 minutter. Vendes et par ganger.
  5. Serveres som snacks eller som sprø krønsj i salat

Tips

Varier smak etter ønske med ulike krydderkombinasjoner

/