45 min
1 porsjon

Smuldrepai med eple og honning

Smuldrepai med eple og honning er en rask og enkel pai å lage om du får plutselige gjester eller lyst på dessert. Server gjerne smuldrepai sammen med vaniljeis eller pisket krem. Smuldrepaien er ekstra god når norske epler er i sesong.

Dette trenger du:

PAIBUNN

  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl sammalt hvetemel, finmalt
  • 2 ss vann
  • 1 dl flytende Melange

Fyll

  • 2–3 epler
  • 2 ts kanel
  • 2 ss Årets ferske honning

CRUMBLE

  • 3 dl havregryn, lettkokte
  • 2 ss Årets ferske honning
  • 0,5 dl flytende Melange

Dette gjør du:

  1. Varm opp ovnen til 180 grader.
  2. Bland alle ingrediensene i paibunnen godt sammen i en bakebolle.
  3. Kle en springform med bakepapir og fordel røra jevnt utover.
  4. Rensk eplene og skjær dem i tynne skiver. Spre så epleskivene utover paibunnen, hell honning over før du drysser kanel på toppen.
  5. Bland havregryn, honning og flytende Melange i en bakebolle. Smuldre blandingen over eplene.
  6. Stek smuldrepai med epler og honning midt i ovnen i ca. 35 minutter.

/