


Smørstekte reddiker med honning
Reddik har en kraftig og god peppersmak, som passer til det meste. Server gjerne denne oppskriften på smørstekte reddiker med honning til kjøtt, fisk eller til grillmaten. Kjempegodt, raskt og enkelt tilbehør.
Dette trenger du:
- 2 bunter reddiker
- 2 ss smør
- 2 ss Akasiehonning fra Honningcentralen
- 1 ss rødvinseddik
- ½ ts flaksalt
- ½ ts chiliflak
Dette gjør du:
- Vask reddikene nøye. Behold bladene på dersom de er pene, men vær da ekstra nøye med å rense bort all jord – og vær forsiktig med å ikke knekke stilkene i prosessen.
- Del reddikene i to på langs, med halvparten av stilkene på hver del.
- Smelt smøret i en stekepanne på middels til høy varme og legg i reddikene med snittsiden ned.
- Strø over salt og la dem steke til de er møre, men fremdeles har litt tyggemotstand, ca. 10 minutter.
- Hell over honning og eddik, smak til med salt og stek i ytterligere 1 minutt.
- Løft reddikene forsiktig over på et serveringsfat og strø over chiliflak.
- Server restene av honningsmøret ved siden av.

