Salat med blomkålris

Salat med blomkålris er en frisk og god salat med mange smaker og farger. Sprøstekte kikerter gir salaten en spennende crunch. Prikken over i-en i denne salaten er honning- og sitrondressingen som du raskt og enkelt rører sammen. Salat med blomkålris kan spises som et måltid i seg selv, men er også nydelig til stekt kjøtt eller fisk og helt perfekt som grilltilbehør.

Du trenger

SALAT

  • 400 g kikerter
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/2 ts spisskummin
  • Salt og pepper
  • 1 blomkål
  • 1/2 sitron, saften
  • 100 g ruccola
  • 150 g rødkål, strimlet
  • 1/2 agurk, i terninger
  • 125 g blåbær
  • 1 avokado, skivet
  • Granateple

HONNING- OG SITRONDRESSING

  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ss Sommerhonning, lett oppvarmet
  • 2 ss sitronsaft
  • Salt og pepper

Dette gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Sett til sides.
  2. Bland kikerter, olivenolje, chilipulver, spisskummin og salt og pepper. Fordel utover stekebrettet og stek midt i ovnen i 25–30 minutter.
  3. Lag blomkålris ved å rive blomkål på den grove siden av et rivjern. Rør inn sitronsaft. Stek i en stekepanne over medium varme i 4–5 minutter.
  4. Bland blomkålris, ruccola, rødkål og agurk i en stor salatbolle. Topp med kikerter, avokado og granateple.
  5. Bland olivenolje, Sommerhonning, sitronsaft og salt og pepper. Fordel over salaten.

/