


Radicchio- og grapefruktsalat
Radicchio er en sprø og lett bitter salat som gjør mye ut av seg i enhver salat. Den bitre smaken balanseres ut med sødmen fra honningen. Blandet med syrlig grapefrukt blir dette en frisk og spennende salat som du gjerne kan servere til
Dette trenger du:
- 3 ss olivenolje
- 2 ss hvit balsamicoeddik
- 2 ss finhakket sjalottløk
- 1 ts Akasiehonning fra Honningcentralen
- 1 ts Dijon-sennep
- 1 ts Angostura Aromatic Bitters
- ½ ts flaksalt
- ¼ ts nykvernet pepper
- 2 radicchio rosso
- 1 grapefrukt
- 1 neve pekannøtter
Dette gjør du:
- Pisk sammen olje, balsamico, sjalottløk, honning, sennep, Angostura, salt og pepper. La dressingen hvile i 10 minutter.
- Rist nøttene sprø i en tørr panne på middels varme i et par minutter og legg dem til side.
- Riv salatbladene i grove biter. Skjær av skallet og den hvite hinnen på grapefrukten og skjær den i tynne skiver. Dander det pent på et serveringsfat.
- Hell over dressingen og strø på nøttene rett før servering.

