


Potetsalat med honning
Hjemmelagd potetsalat med honning er nydelig tilbehør til grillmaten. Hvitløk, bacon og dijon-sennep sammen med sødmen fra Økologisk bringebærhonning er med på å løfte denne potetsalaten til en smaksopplevelse. En ny favoritt på grillfesten?
Dette trenger du:
- 1 kg potet, velg gjerne småpotet
- 1–2 fedd hvitløk, delt i to
- 100 g baconskiver, i «terninger»
- 1–2 sjalottløk, finhakket
- 1–2 ss basilikum/persille, finhakket
- 1 ts timian, finhakket
- 1/2 ss gressløk, finhakket
- 1/2 sitron, saften
- 1 ss dijonsennep
- 1 ss Bringebærhonning fra Honningcentralen
- 2 ss olivenolje
- 2 ts eplecidereddik
- Salt og pepper
Dette gjør du:
- Vask potetene godt. Kok opp lettsaltet vann i en kjele over medium-høy varme.
- Ha potetene og hvitløken i kjelen og skru ned varmen. La potetene koke under lokk i 15–20 minutter eller til gjennomkokt. Avkjøl.
- Stek bacon sprøtt.
- Bland poteter, bacon, sjalottløk, basilikum/persille, timian og gressløk i en serveringsbolle. Sett til siden.
- Miks sitronsaft, dijonsennep, Bringebærhonning, olivenolje, eplecidereddik og salt og pepper i en liten skål. Hell over potetsalaten og bland godt. Sett kaldt frem til servering.

