


Pizza med Squash, Burrata og Chillihonning
Pizza med squash, burrata og chilihonning er en hvit, vegetarpizza som smaker fantastisk. Vegansk pizza på sitt beste, med hjemmelaget pizzadeig som gir en tynn og sprø bunn.
Dette trenger du:
- **Pizzabunn**
- 500 g pizzamel (type 00)
- 2 ts flaksalt
- 3 ts tørrgjær
- 3 dl lunkent vann
- 2 ss olivenolje
Dette gjør du:
- Topp pizzaene med finhakket mynte, litt ekstra olivenolje, flaksalt og chilihonning og server.
- Band mel, salt og tørrgjær i en stor bakebolle og rør inn vannet og oljen.
- Elt deigen godt sammen i ca. 10 minutter (kortere dersom du bruker en kjøkkenmaskin).
- Dekk til bakebollen med plastfolie og sett deigen til heving på et lunt sted. Den skal doble i størrelse på ca. 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 250 grader – med en pizzasten i ovnen samtidig (ev. bare et stekebrett).
- Del deigen i to og kjevle ut bunnene. Legg dem på hvert sitt bakepapir.
- Riv parmesanen fint og fordel den utover bunnene, med en 2-3 cm kant til skorpen ytterst.
- Skjær squashene i løvtynne skiver på en mandolin (ev. en sylskarp kniv) og legg dem utover bunnene i et fanemønster.
- Stek pizzaene, en og en, til de er gylne og sprø i kantene, ca. 8 minutter.
- Rør sammen chilihonningen i en liten serveringsskål.
- Riv forsiktig opp burrataen og fordel den utover de varme pizzaene i grove biter. Den vil smelte litt før servering.

