


Pepperkaker med honning
Pepperkaker hører med til jul. Vil du bake bittelitt sunnere pepperkaker kan du bytte ut sukker med honning. Pepperkaker med honning får en deilig sødme som barna vil elske, og som passer ekstra godt til brie for de voksne. God jul.
Dette trenger du:
- **Deig:**
- 150 g smør
- 150 g brunt sukker
- 150 g Norsk Honning fra Honningcentralen
- 450 g hvetemel, siktet
- 1 ts pepper, m/kvern
- 1 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 1 ss nellik (malt)
- 2 ts bakepulver
- 1 egg
Dette gjør du:
- I en tykkbunnet kjele varmer du forsiktig opp smør, sukker og honning til sukkeret er oppløst. Hell over i en bolle og avkjøl noe før du blander inn alt det tørre.
- Tilsett egg og bland godt. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 3 timer, men gjerne natten over.
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- På ett melet underlag kjevler du ut deigen og trykker ut pepperkakefigurer. Legg på ett stekebrett med bakepapir og stek midt ovnen i ca. 8–10 minutter. Steketiden avhenger av tykkelse på pepperkakene og ovn – følg godt med.