


Ovnsbakte gulrøtter med feta, honning og persille
Ovnsbakte gulrøtter smaker nydelig og passer til alt, men er spesielt godt til stekt kjøtt. Honningen vil gjøre gulrøttene blanke og lekre, i tillegg til at de får en deilig sødme. Prøv gjerne ovnsbakte gulrøtter toppet med feta, honning og persille til grillmaten.
Dette trenger du:
- 8 gulrøtter (Ev. 16 minigulrøtter. Gjerne ulike farger.)
- 1 ss olivenolje
- 2 ss Norsk honning fra Honningcentralen
- 1 ss korianderfrø
- 1 ts flaksalt
- 1 liten neve bladpersille
- 1 liten neve pistasjnøttkjerner
- 150 g fetaost
Dette gjør du:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Skrubb gulrøttene nøye. Dersom de har stilker er det fint å trimme dem så det fortsatt er 2-3 cm igjen av hver. Del gulrøttene i to på langs dersom de er tykke.
- Legg gulrøttene på et stekebrett med bakepapir. Vend dem i olje og honning og fordel dem utover brettet. Strø over korianderfrø og salt.
- Bak dem i ovnen i ca. 30 minutter, eller til gulrøttene er møre og har fått litt gyllen farge.
- Legg gulrøttene på et serveringsfat, smuldre over fetaosten og topp med hakket persille og pistasjnøtter.

