


Ovnsbakt Camenbert
Ovnsbakt camembert er en fantastisk metode å tilberede osten på, med smakstilsetninger som timian, bjørnebær og honning. Server ovnsbakt camembert med kjeks eller ferskt brød.
Dette trenger du:
- 1 hel camembert, 250 g (helst i treboks)
- 1 ts olivenolje
- 5 kvister timian
- 1 neve pekannøtter
- 1 neve bjørnebær
- 1 ss Fjellhonning fra Honningcentralen
- Kjeks eller ferskt brød til servering
Dette gjør du:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Fjern plasten og legg osten tilbake i boksen.
- Skjær noen små snitt i osten og stikk i timiankvistene.
- Hell over oljen.
- Bak osten i ovnen (uten lokk) i ca. 20 minutter, eller til den er smeltet i midten.
- Mens osten varmes, rist nøttene i en tørr stekepanne på middels varme til de har fått litt ekstra farge og lukter aromatisk.
- Plasser osten straks på et serveringsfat, topp med nøtter og bær og hell over honningen.
- Server med kjeks eller ferskt brød til å dyppe i.

