25 min
4

Ovnsbakt Camenbert

Ovnsbakt camembert er en fantastisk metode å tilberede osten på, med smakstilsetninger som timian, bjørnebær og honning. Server ovnsbakt camembert med kjeks eller ferskt brød.

Dette trenger du:

  • 1 hel camembert, 250 g (helst i treboks)
  • 1 ts olivenolje
  • 5 kvister timian
  • 1 neve pekannøtter
  • 1 neve bjørnebær
  • 1 ss Fjellhonning fra Honningcentralen
  • Kjeks eller ferskt brød til servering

Dette gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Fjern plasten og legg osten tilbake i boksen.
  3. Skjær noen små snitt i osten og stikk i timiankvistene.
  4. Hell over oljen.
  5. Bak osten i ovnen (uten lokk) i ca. 20 minutter, eller til den er smeltet i midten.
  6. Mens osten varmes, rist nøttene i en tørr stekepanne på middels varme til de har fått litt ekstra farge og lukter aromatisk.
  7. Plasser osten straks på et serveringsfat, topp med nøtter og bær og hell over honningen.
  8. Server med kjeks eller ferskt brød til å dyppe i.

/