


Lussekatter med honning
På Lucia-dagen, 13. desember, hører saftige lussekatter med. Prøv vår oppskrift på lussekatter med honning for ekstra søte og gode lussekatter. Vær gjerne kreativ sammen med barna når lussekattene skal formes.
Dette trenger du:
- 125 g smør
- 2,5 dl melk
- 0,5 g safran
- 75 g Norsk honning fra Honningcentralen
- 500 g hvetemel
- 2 ts tørrgjær
- 1 ts vaniljesukker
- ½ ts salt
Dette gjør du:
- Smelt smør i en kjele over medium-lav varme. Tilsett melk, safran og honning og rør til honningen er oppløst. Pass på at blandingen ikke overstiger 37 grader. Trekk til siden.
- I en kjøkkenmaskin festet med krok blandes hvetemel, tørrgjær, vaniljesukker og salt. Tilsett safranmelken og miks til en deig formes. Elt deigen videre i 15–20 minutter.
- Del deigen i 12 like store biter og form lussekatter.
- Fordel lussekattene utover et stekebrett og trykk ned et par rosiner i hver lussebolle. La heve under et klede i 2–3 timer.
- Pensle gjerne bollene med litt egg og stek midt i ovnen på 200 grader i 12–15 minutter eller til de har fått en fin og gyllen farge. Pensle gjerne bollene med litt honning så snart de kommer ut av ovnen.