


Lun brie med honning
Lun, eller røkt, brie med en smak av honning, kanel og rosmarin er perfekt som dessert eller snack til osteelskere. Lun brie er kjempegodt sammen med toast eller kjeks. Pynt gjerne med spiselige blomster, som nellik, ringblomst, stemor eller blomkarse.
Dette trenger du:
- Fryd Brie, et helt stykke, romtemperert
- kanel
- Fjellhonning fra Honningcentralen
- rosmarin
- røkeflis
- (Røkeflis selges på de fleste supermarkeder. Flis fra bøk er best, men bruk gjerne fra annet løv- eller frukttre (ikke gran eller furu!) einer og einerbær)
Dette gjør du:
- Varm røkeflis, rosmarin, einer og einerbær i en panne. Legg den romtempererte osten i midten. Sett fyr på flisen og la den brenne i tjue sekunder. Blås flammene forsiktig ut.
- La osten ligge og lune seg et par minutter før du har på kanel og honning.
- Mange blomster er spiselige, blant annet nellik, ringblomst, stemor og blomkarse. Pynt gjerne med blomster, eller noe annet dekorativt.
- Den lune brien passer perfekt sammen med en toast eller noe annet sprøtt.

