


Kylling- og grønnsaksspyd med honning og hvitløk-bbq-saus
Grønnsaksspyd kan varieres i det uendelige, i vår oppskrift på kylling- og grønnsaksspyd byr vi på en spennende smak av deilig BBQ-saus laget av blant annet honning, hvitløk, soya og sriracha. Med honning i BBQ-sausen balanserer du ut de sterke smakene og gjør sausen fyldigere og mer interessant i smaken.
Dette trenger du:
HONNING- OG HVITLØK-BBQ-SAUS
- 100 g Norsk honning
- 2 fedd hviløk, revet
- 2 ts worcestersaus
- 1 ts soyasaus
- 1 ts grillolje – bbq oil
- 1/2 ts løkpulver
- 2 ts tomatpuré
- En dæsj sriracha
- Salt og pepper
Dette gjør du:
- Start med å tilberede honning- og hvitløk-bbq-sausen. Bland honning, hvitløk, worcestersaus, soyasaus, grillolje – bbq oil, løkpulver, tomatpuré, sriracha og salt og pepper i en kjele over medium/lav varme. La småputre, i 5–8 minutter, til blandingen har tyknet litt. Husk å kontinuerlig røre underveis for å unngå at blandingen svir seg. Blir blandingen for tykk kan du røre inn noen spiseskjeer vann.
- Fordel kylling, mais, paprika, rødløk, squash og aromasopp på grillspyd. Pensle grillspydene med litt bbq-saus med honning og hvitløk. Legg på grillen i noen minutter, ca 3 minutter. Pensle så grillspydene en gang til og legg de tilbake på grillen i 3 minutter til. Om du ikke har tilgang på grill kan disse fint lages i ovnen. Stek da grillspydene på rist midt i ovnen på 175 grader i 15 minutter – 5 minutter, pensle, 5 minutter, pensle og 5 minutter.
- Server gjerne grillspydene med litt ris.

