30 min
4

Kylling- og grønnsaksspyd med honning og hvitløk-bbq-saus

Grønnsaksspyd kan varieres i det uendelige, i vår oppskrift på kylling- og grønnsaksspyd byr vi på en spennende smak av deilig BBQ-saus laget av blant annet honning, hvitløk, soya og sriracha. Med honning i BBQ-sausen balanserer du ut de sterke smakene og gjør sausen fyldigere og mer interessant i smaken.

Dette trenger du:

HONNING- OG HVITLØK-BBQ-SAUS

  • 100 g Norsk honning
  • 2 fedd hviløk, revet
  • 2 ts worcestersaus
  • 1 ts soyasaus
  • 1 ts grillolje – bbq oil
  • 1/2 ts løkpulver
  • 2 ts tomatpuré
  • En dæsj sriracha
  • Salt og pepper

Dette gjør du:

  1. Start med å tilberede honning- og hvitløk-bbq-sausen. Bland honning, hvitløk, worcestersaus, soyasaus, grillolje – bbq oil, løkpulver, tomatpuré, sriracha og salt og pepper i en kjele over medium/lav varme. La småputre, i 5–8 minutter, til blandingen har tyknet litt. Husk å kontinuerlig røre underveis for å unngå at blandingen svir seg. Blir blandingen for tykk kan du røre inn noen spiseskjeer vann.
  2. Fordel kylling, mais, paprika, rødløk, squash og aromasopp på grillspyd. Pensle grillspydene med litt bbq-saus med honning og hvitløk. Legg på grillen i noen minutter, ca 3 minutter. Pensle så grillspydene en gang til og legg de tilbake på grillen i 3 minutter til. Om du ikke har tilgang på grill kan disse fint lages i ovnen. Stek da grillspydene på rist midt i ovnen på 175 grader i 15 minutter – 5 minutter, pensle, 5 minutter, pensle og 5 minutter.
  3. Server gjerne grillspydene med litt ris.

/