30 min
4 porsjoner

Jordbær og rabarbra cruble


Crumble, eller smuldrepai, er et godt alternativ om du ønsker å servere en fruktdessert. Jordbær- og rabarbra-crumble er en nydelig kombinasjon av søtt og syrlig. Server gjerne crumble med noen kuler vaniljeis og litt lønnesirup.

Dette trenger du:

  • 300 g rabarbra, skivet
  • 400 g jordbær, skivet
  • 1/2 sitron, saften
  • 2 ss lys lønnesirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ss maizenna

Topping

  • 90 g havregryn
  • 50 g mel
  • 50 g pecannøtter, hakket
  • 1/4 ts salt
  • 3/4 ts kanel
  • 3 ss smør, i terninger
  • 2 ss lys lønnesirup

Dette gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Smør en tykkbunnet stekepanne á 20 cm med litt smør. Sett til sides.
  2. Bland jordbær og rabarbra i en medium stor bolle. Tilsett sitronsaft, lønnesirup, vaniljeekstrakt og maizenna. Rør godt. Hell blandingen over i stekepannen.
  3. Bland havregryn, mel, pecannøtter, salt og kanel i en bolle. Tilsett smør og lønnesirup og kna blandingen med hendene eller en gaffel til blandingen er smidig, men smuldrete.
  4. Smuldre melblandingen jevnt over jordbær-rabarbrablandingen.
  5. Bak midt i ovnen i 18–20 minutter til toppingen er gyllen.
  6. Avkjøles litt før servering. Server gjerne med noen kuler vaniljeis og litt lønnesirup.

/