


Jordbær og rabarbra cruble
Crumble, eller smuldrepai, er et godt alternativ om du ønsker å servere en fruktdessert. Jordbær- og rabarbra-crumble er en nydelig kombinasjon av søtt og syrlig. Server gjerne crumble med noen kuler vaniljeis og litt lønnesirup.
Dette trenger du:
- 300 g rabarbra, skivet
- 400 g jordbær, skivet
- 1/2 sitron, saften
- 2 ss lys lønnesirup
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 ss maizenna
Topping
- 90 g havregryn
- 50 g mel
- 50 g pecannøtter, hakket
- 1/4 ts salt
- 3/4 ts kanel
- 3 ss smør, i terninger
- 2 ss lys lønnesirup
Dette gjør du:
- Forvarm ovnen til 200 grader. Smør en tykkbunnet stekepanne á 20 cm med litt smør. Sett til sides.
- Bland jordbær og rabarbra i en medium stor bolle. Tilsett sitronsaft, lønnesirup, vaniljeekstrakt og maizenna. Rør godt. Hell blandingen over i stekepannen.
- Bland havregryn, mel, pecannøtter, salt og kanel i en bolle. Tilsett smør og lønnesirup og kna blandingen med hendene eller en gaffel til blandingen er smidig, men smuldrete.
- Smuldre melblandingen jevnt over jordbær-rabarbrablandingen.
- Bak midt i ovnen i 18–20 minutter til toppingen er gyllen.
- Avkjøles litt før servering. Server gjerne med noen kuler vaniljeis og litt lønnesirup.

