


Honningpavlova med vaniljekrem
Pavlova er en favoritt på kakebordet, spesielt til 17. mai. Vi har valgt en hjemmelaget vaniljekrem til festkaken pavlova for å gjøre den ekstra god. Pynt kaken med friske bær. Den friske, syrlige smaken balanseres ut med honningens deilige sødme.
Dette trenger du:
BUNN
- 4 eggehviter
- En klype salt
- 1/2 ss maizena
- 1/2 ts hvitvinseddik
- 165 g sukker
- 1 ss/20 g Sommerhonning fra Honningcentralen
- 1 ts vaniljeekstrakt/ekte vaniljesukker
HJEMMELAGET VANILJEKREM
- 4 dl melk
- 2 ts ekte vaniljesukker
- 40 g maizena
- 4 eggeplommer
- 3 dl fløte
- 60 g Sommerhonning fra Honningcentralen
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 100 grader varmluft. Kle et stekebrett med bakepapir.
- Pisk eggehviter og salt til mykt skum. Pass på at redskapene er helt rene for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett hvitvinseddik og maizena mens du pisker.
- Tilsett sukker, litt etter litt, mens vispen går. Deretter tilsettes lett oppvarmet Sommerhonning og vaniljeekstrakt/-sukker. Pisk til en blank, smidig og fast masse.
- Bre massen utover i en sirkel på det bakepapirkledde stekebrettet. Stek nederst i ovnen i ca. 2 timer. Marengsen skal være lett sprø utenpå, men luftig og myk innvendig. Slå av ovnen, og avkjøl marengsen i den avslåtte ovnen. Når ovnen er kald flyttes marengsen over på en rist. Dette kan med fordel gjøres dager i forveien.
- Rett før pavlovaen skal serveres pyntes den. Bre et tykt lag vaniljekrem utover kaken og topp med masse friske bær.
- Ha 3 dl melk og ekte vaniljesukker i en kjele. Rør forsiktig rundt til blandingen når kokepunkt.
- Bland resten av melken med maizena og visp lett sammen. Visp inn eggeplommene.
- Hell maizena-blandingen oppi den varme væsken. La blandingen småkoke i noen minutter til den tykner, husk å røre konstant så det ikke svir seg.
- Hell kremen over i en bolle. Dekk kremen med lokk/plast/silikonlokk og sett kaldt.
- Miks fløte til krem og bland den med lett oppvarmet honning. Vend så inn den avkjølte vaniljekremen rett før den skal brukes..
Tips
Marengsbunnen kan gjerne lages et par dager i forveien.

