


Honningloff
Dette trenger du:
- 500 g hvetemel + 50 g til utrulling
- 1 ts gjær
- 2 ts salt
- 2,5 dl melk, lunken
- 100 g Norsk honning, lett varmet
- 50 g smør, smeltet
- 1 egg, til pensling
Dette gjør du:
- Bland alle ingrediensene, unntatt egg, i en kjøkkenmaskin. Elt til du har en deig. Fortsett å elte i 20 minutter. Sett så deigen til heving i 1 time.
- Hell deigen ut på en melet overflate. Legg til sides 100 g deig, disse skal brukes til å lage «fletter». Del (hoved)deigen i tre emner. Form hver del til avlange boller som legges på langs i en brødform. Del så deigen som ble lagt til sides i fire emner. Rull hvert emne til tynne, lange pølser. Tvinn to og to emner sammen og legg så i skjøyten mellom brødene.
- La brødet etterheve i 45 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader.
- Pensle brødet med egg. Stek midt i ovnen i 40 minutter. Dekk brødet med folie halvveis inn i steketiden for å unngå at det svir seg.

