3
1

Honningloff

Dette trenger du:

  • 500 g hvetemel + 50 g til utrulling
  • 1 ts gjær
  • 2 ts salt
  • 2,5 dl melk, lunken
  • 100 g Norsk honning, lett varmet
  • 50 g smør, smeltet
  • 1 egg, til pensling

Dette gjør du:

  1. Bland alle ingrediensene, unntatt egg, i en kjøkkenmaskin. Elt til du har en deig. Fortsett å elte i 20 minutter. Sett så deigen til heving i 1 time.
  2. Hell deigen ut på en melet overflate. Legg til sides 100 g deig, disse skal brukes til å lage «fletter». Del (hoved)deigen i tre emner. Form hver del til avlange boller som legges på langs i en brødform. Del så deigen som ble lagt til sides i fire emner. Rull hvert emne til tynne, lange pølser. Tvinn to og to emner sammen og legg så i skjøyten mellom brødene.
  3. La brødet etterheve i 45 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader.
  4. Pensle brødet med egg. Stek midt i ovnen i 40 minutter. Dekk brødet med folie halvveis inn i steketiden for å unngå at det svir seg.

/