


Honning- og bananmuffins
Lyse muffins er en favoritt i barnebursdager og andre selskaper. Med denne saftige og gode oppskriften på honning- og bananmuffins toppet med sjokoladeganache gjør du garantert suksess. Bruk gjerne brune bananer for ekstra søt smak og for å unngå matsvinn.
Dette trenger du:
MUFFINS
- 200 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 2 bananer, moste
- 75 g Norsk honning
- 1 ss mandelsmør
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 2 egg
- 0,5 dl rapsolje
- 1 dl melk
SJOKOLADEGANACHE
- 100 g sjokolade
- 2 dl kremfløte
Dette gjør du:
- Forvarm ovnen til 175 grader. Tilbered et muffinsbrett med 12 muffinsformer.
- I en stor miksebolle blandes bananer, Norsk honning, mandelsmør, vaniljeekstrakt, rapsolje, egg og melk.
- Tilsett hvetemel, bakepulver og salt. Rør til alt er godt blandet.
- Fordel røren i de forberedte muffinsformene og bak midt i ovnen i 25 minutter.
- I mellomtiden tilberedes sjokoladeganache. Varm fløte til den når kokepunkt. Hell den varme fløten over sjokoladen og rør om til sjokoladen er smeltet. Sett blandingen kaldt i 20–30 minutter eller lengre. Jo lengre blandingen står, desto tykkere blir konsistensen.
Tips
Om du ikke vil lage ganache, men ikke vil droppe sjokoladen kan du fint hakke sjokoladen og ha den i muffinsrøra.

