30 min + avkjøling

Honeycomb

Honeycomb er en crunchy karamell som er god alene og enda bedre som topping på dessert og is. I vår oppskrift bruker vi Sommerhonning for deilig sødme. Honeycomb blir ekstra god om du dypper den i sjokolade og strør flaksalt over den. Å lage honeycomb er rett og slett vitenskap. Barn vil elske å se på når natronen får karamellen til å boble og ese ut. Pass på små barnefingre – massen er glovarm. Honeycomb holder seg i ukesvis om de oppbevares i et lufttett glass.

Dette trenger du:

  • 5 ss norsk Sommerhonning fra Honningcentralen
  • 2 dl sukker
  • 0,5 dl kaldt vann
  • 1 ss natron
  • 100 g mørk kokesjokolade
  • 1,5 ts flaksalt

Dette gjør du:

  1. Legg et bakepapir i den største bakebollen du har. Eventuelt kan du bruke en stekeplate, men bollen gir mer høyde på resultatet.
  2. Smør en måleskje med litt olje så ikke honningen fester seg. Mål opp honningen og hell den i en kjele sammen med sukker og vann.
  3. Rør det sammen og varm opp på middels varme til sukkeret har smeltet. Etter dette punktet skal du ikke lenger røre i blandingen. Når den er gyllen i fargen, ca 15 min, fjerner du kjelen fra varmen.
  4. Rør inn natronen så raskt (og forsiktig) du klarer. Du ønsker å blande den i, men beholde alle luftboblene. Massen kommer til å ese fort opp. Bruk en slikkepott og skrap den glovarme blandingen forsiktig over i bakebollen med en gang. La den avkjøles på benken over natten, til den er helt hard.
  5. Løft ut honeycomben og gi den et par slag for å åpne den opp. Bryt den opp i serveringsbiter.
  6. Smelt sjokoladen i vannbad (eller mikrobølgeovn), dypp bitene i, plasser dem på en rist over et bakepapir og strø over flaksalt.

/