


Honeycomb
Honeycomb er en crunchy karamell som er god alene og enda bedre som topping på dessert og is. I vår oppskrift bruker vi Sommerhonning for deilig sødme. Honeycomb blir ekstra god om du dypper den i sjokolade og strør flaksalt over den. Å lage honeycomb er rett og slett vitenskap. Barn vil elske å se på når natronen får karamellen til å boble og ese ut. Pass på små barnefingre – massen er glovarm. Honeycomb holder seg i ukesvis om de oppbevares i et lufttett glass.
Dette trenger du:
- 5 ss norsk Sommerhonning fra Honningcentralen
- 2 dl sukker
- 0,5 dl kaldt vann
- 1 ss natron
- 100 g mørk kokesjokolade
- 1,5 ts flaksalt
Dette gjør du:
- Legg et bakepapir i den største bakebollen du har. Eventuelt kan du bruke en stekeplate, men bollen gir mer høyde på resultatet.
- Smør en måleskje med litt olje så ikke honningen fester seg. Mål opp honningen og hell den i en kjele sammen med sukker og vann.
- Rør det sammen og varm opp på middels varme til sukkeret har smeltet. Etter dette punktet skal du ikke lenger røre i blandingen. Når den er gyllen i fargen, ca 15 min, fjerner du kjelen fra varmen.
- Rør inn natronen så raskt (og forsiktig) du klarer. Du ønsker å blande den i, men beholde alle luftboblene. Massen kommer til å ese fort opp. Bruk en slikkepott og skrap den glovarme blandingen forsiktig over i bakebollen med en gang. La den avkjøles på benken over natten, til den er helt hard.
- Løft ut honeycomben og gi den et par slag for å åpne den opp. Bryt den opp i serveringsbiter.
- Smelt sjokoladen i vannbad (eller mikrobølgeovn), dypp bitene i, plasser dem på en rist over et bakepapir og strø over flaksalt.

