


Havrekjeks med honning og appelsin
Havregryn og naturlig sødme fra honning gjør disse havrekjeksene til en sunnere kjeks som du kan servere med god samvittighet. Fine å gi som snack til de aller yngste, men like fine å pakke inn som en spiselig gave. I denne oppskriften bruker vi appelsinskall, som gir kjeksene en smak av jul.
Dette trenger du:
- 5 dl lettkokte havregryn
- 4 dl havremel
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 3 ss smør
- 2 egg
- 10 ss Norsk Honning fra Honningcentralen
- 1 appelsin, skallet og saften
Dette gjør du:
- Varm opp stekeovnen til 160 grader.
- Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle.
- Smelt smør.
- Vask appelsinen godt og riv skallet med et fint rivjern. Press appelsinsaften i en bolle. Bland appelsinskall og appelsinsaft med smeltet smør, egg og honning.
- Vend de våte ingrediensene i de tørre til du har en fast og fin deig.
- Del deigen i 24 like store deler. Hver del rulles til en liten ball, som så trykkes flat på et bakepapirkledd stekebrett. Kjeksen skal være ca 1 cm tykk.
- Stek kjeksene midt i ovnen i ca 12 minutter.
- Avkjøl og nyt! Kjeksene er best varme, men kan også pakkes pent med sløyfe og gis i gave.

