30 min
4

Gratinert chévre med honning og hvitvin

Gratinert chévre med deilig smak av honning, hvitvin og timian blir raskt en favoritt hos osteelskere. Serveres med en skive grillet brød ved siden av. Gratinert chévre passer også perfekt både på tapasbordet og til ostekvelden.

Dette trenger du:

  • 400 g chèvre
  • 2 1⁄2 dl hvitvin
  • 1 ts hakket frisk timian
  • 3 ss Fjellhonning fra Honningcentralen

Dette gjør du:

  1. Ha hvitvinen i en kjele sammen med hakket timian, kok inn til halvparten. Ha i honning og la det småkoke til det tykner. Fjern skummet som legger seg på toppen.
  2. Skjær chèvren i fire skiver som du legger over på et stekebrett eller en terrakottaform.
  3. Grill osteskivene i ovnen på 240 grader til de får gyllen farge. Du kan også steke dem rett på en teflonpanne på sterk varme, ett minutt på hver side.
  4. Ha over en spiseskje av honningdressingen før servering. Serveres med en skive grillet brød ved siden av.

/