


Friterte chèvreboller med honning og pepper
Liker du chèvre vil du elske denne oppskriften på friterte chèvreboller med deilig smak av honning og pepper. Server bollene varme dyppet i honning, toppet med pepper og hakkede pistasjnøtter.
Dette trenger du:
- 2,5 dl hvetemel
- ½ ts bakepulver
- ½ ts flaksalt
- 2 ss Fjellhonning fra Honningcentralen
- 2,5 dl kaldt sodavann
Dette gjør du:
- Rør sammen hvetemel, bakepulver, salt og honning til den våte miksen. Pisk i sodavannet til du har en jevn røre og sett den kaldt til du er klar til å steke.
- Rør sammen den tørre miksen i en flat skål.
- Del osten i 16 like store biter og rull dem til kuler. Sett dem kaldt i 30 minutter.
- Varm opp oljen på middels til høy varme i en tykkbunnet kjele. Test varmen ved å stikke en spisepinne i – når det bobler rundt den er oljen varm nok.
- Rull chèvrebollene i den tørre miksen og rist av overflødig mel. Dypp dem i den våte miksen, et par boller av gangen, og legg dem forsiktig i oljen med en hullsleiv. Pass på at de ikke klebrer seg til hverandre. Stek dem i 45–60 sekunder, til de er gylne og sprø, og la dem renne av seg på tørkepapir. Gjenta med alle bollene.
- Server bollene varme dyppet i honning, toppet med pepper og hakkede pistasjnøtter.

