1,5 time
8 porsjoner

Eplekake med norsk honning


Saftig og god eplekake med norsk honning fra Honningcentralen og pekannøtter. Så digg!  

Dette er en «mormors» eplekakeoppskrift, den er klassisk, den er varmende, og med en god vaniljeiskrem til så er det som å være tilbake i mormors stue.

Jeg blander eplene med Honning fra Honningcentralen, epler og honning er veldig godt sammen og gir en karamelliserende smak.

Dette trenger du:

  • 200 g romtemp meierismør
  • 175 g sukker
  • 2 egg
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 god klype salt
  • 3 epler
  • 1 ss honning
  • Kanel til dryss
  • Ca 4 små smørklatter
  • 1 neve hakkede pecan- eller valnøtter

Dette gjør du:

  1. Kle en 20 cm rund springform med bakepapir. Sett ovnen på 170 grader varmluft. Visp smør og sukker til hvitt og luftig, visp inn eggene. Sett på høy hastighet så eggene tykner inn i røren.
  2. Bland sammen de tørre ingrediensene og visp inn på lav hastighet til alt er godt blandet. Ha røren i formen og fordel utover (tykk røre).
  3. Del eplene i tynne båter, ha dem i en skål sammen med 1 ss honning, bland sammen. Fordel over røren. Dryss over med litt kanel og ha over små klatter med smør.
  4. Ha over hakkede nøtter og stek i ca 40 min eller til kaken er akkurat gjennomstekt.
  5. Avkjøl, og server med en god vaniljeiskrem.

/