12 stk

Eltefrie rundstykker med honning

Eltefrie rundstykker er raske og enkle å lage. Rør sammen deigen, la den heve over natten og så kan du lage ferske rundstykker til frokost på et blunk. Vi har brukt valmuefrø i vår oppskrift, men du kan gjerne drysse solsikkekjerner eller andre frø over rundstykkene for variasjon.

Dette trenger du:

  • 500 g mel
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 1–2 ss Norsk sommerhonning
  • 4 dl kaldt vann
  • Valmuefrø

Dette gjør du:

  1. Varm Norsk sommerhonning lett over vannbad.
  2. Bland de tørre ingrediensene, og rør honningen lett inn i melblandingen.
  3. Hell over kaldt vann og rør sammen til en litt klissete deig.
  4. Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten (8–12 timer).
  5. Forvarm ovnen til 200 grader.
  6. Form rundstykker med to spiseskjeer, dryss eventuelt over valmuefrø eller andre frø.
  7. Stekes midt i ovnen i 24 minutter.
  8. Tips!
  9. Med denne enkle oppskriften kan du bake ferske rundstykker til frokost – selv på travle hverdager.
  10. Bland fint og grovt mel som du ønsker, f.eks. 300 g sammalt hvete fin og 200 g hvetemel.Varm Norsk sommerhonning lett over vannbad.
  11. Bland de tørre ingrediensene, og rør honningen lett inn i melblandingen.
  12. Hell over kaldt vann og rør sammen til en litt klissete deig.
  13. Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten (8–12 timer).
  14. Forvarm ovnen til 200 grader.
  15. Form rundstykker med to spiseskjeer, dryss eventuelt over valmuefrø eller andre frø.
  16. Stekes midt i ovnen i 24 minutter.

Tips!

Med denne enkle oppskriften kan du bake ferske rundstykker til frokost – selv på travle hverdager.

Bland fint og grovt mel som du ønsker, f.eks. 300 g sammalt hvete fin og 200 g hvetemel.

/