20 min
3

Dutch baby, pannekake bakt i ovn med lønnesirup

Er du glad i pannekaker, vil du elske dutch baby – en stor, tykk og luftig pannekake som bakes i ovnen. Server pannekaken toppet med sitronsaft, yoghurt, fiken, hakket pistasj og honning eller lønnesirup. Nytes rykende varme.

Dette trenger du:

  • **Pannekake:**
  • 3 store egg
  • 1 dl hvetemel
  • 2 dl melk
  • 1⁄2 ts vaniljeekstrakt
  • 1⁄2 ts flaksalt
  • 3 ss smør

Dette gjør du:

  1. Plasser en støpejernpanne på en rist i midten av ovnen og varm den opp til 220 grader.
  2. Pisk sammen egg og hvetemel i en bolle til røren er fri for klumper. Rør så inn melk, vanilje og salt. Dersom du har en blender kan du blande alt sammen på full styrke.
  3. Ta forsiktig ut stekepannen, smelt i smøret og hell i røren. Smørmengden kan virke voldsom, men det må til for at ikke røren skal feste seg i kantene under steking. Sett stekepannen forsiktig tilbake i ovnen.
  4. Stek pannekaken i 12 minutter. Deretter holder du et godt øye med den og tar den ut i det øyeblikket den er gyllen og stekt i midten, men ikke brent på kantene. Pannekaken skal puffe opp som en stor soufflé mot slutten, men vil kollapse ved servering, så forsøk å vær så rask som mulig med å få den på bordet.
  5. Server pannekaken i pannen, toppet med sitronsaft, yoghurt, fikener delt i to, hakket pistasj og honning.

/