


Dutch baby, pannekake bakt i ovn med lønnesirup
Er du glad i pannekaker, vil du elske dutch baby – en stor, tykk og luftig pannekake som bakes i ovnen. Server pannekaken toppet med sitronsaft, yoghurt, fiken, hakket pistasj og honning eller lønnesirup. Nytes rykende varme.
Dette trenger du:
- **Pannekake:**
- 3 store egg
- 1 dl hvetemel
- 2 dl melk
- 1⁄2 ts vaniljeekstrakt
- 1⁄2 ts flaksalt
- 3 ss smør
Dette gjør du:
- Plasser en støpejernpanne på en rist i midten av ovnen og varm den opp til 220 grader.
- Pisk sammen egg og hvetemel i en bolle til røren er fri for klumper. Rør så inn melk, vanilje og salt. Dersom du har en blender kan du blande alt sammen på full styrke.
- Ta forsiktig ut stekepannen, smelt i smøret og hell i røren. Smørmengden kan virke voldsom, men det må til for at ikke røren skal feste seg i kantene under steking. Sett stekepannen forsiktig tilbake i ovnen.
- Stek pannekaken i 12 minutter. Deretter holder du et godt øye med den og tar den ut i det øyeblikket den er gyllen og stekt i midten, men ikke brent på kantene. Pannekaken skal puffe opp som en stor soufflé mot slutten, men vil kollapse ved servering, så forsøk å vær så rask som mulig med å få den på bordet.
- Server pannekaken i pannen, toppet med sitronsaft, yoghurt, fikener delt i to, hakket pistasj og honning.

