


Chili- og honningmarinade til laks
Grillet fisk er et godt alternativ til kjøtt på fine sommerdager. For å løfte smaksopplevelsen er en god marinade viktig. I denne marinaden til laks balanserer honningen ut den sterke smaken av chili, i tillegg til at honningen gjør marinaden fyldigere og mer interessant i smaken.
Dette trenger du:
Marinade til 600g laks
- 3 ss Lynghonning fra Honningcentralen
- 2 cm ingefær, revet
- 2-3 fedd hvitløk, revet
- 1/2 chili, finhakket
- 0,5 dl olivenolje
- 0,5 sitron, saften
- Salt og pepper
Dette gjør du:
- Bland Lynghonning, ingefær, hvitløk, chili, olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. La marinaden trekke i 10-15 min. så de gode smakene får satt seg.
- Pensle laksen godt med marinaden og grill på direkte varme til fisken har fått en lett stekeskorpe. Grill videre på indirekte varme til laksen er gjennomstekt.
Tips
Prøv gjerne marinaden til andre grillretter også!

