


Belgiske vafler med karamelliserte pærer
Belgiske vafler er sprø utenpå og luftige inni. Sammen med karamelliserte pærer og mascarpone-krem er belgiske vafler en nydelig dessert. Topp med finhakket rosmarin og litt revet sitronskall.
Dette trenger du:
- **Mascarpone-krem:**
- 250 g mascarpone (ev. ricotta)
- 1 ts finrevet sitronskall pluss ekstra til servering
Dette gjør du:
- Pisk sammen mascarpone-kremen til den er luftig og sett den til side.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Strø krydderet til pærene utover en langpanne.
- Varm opp honningen til den blir helt flytende og bland i rosiner og sitronsaft. Del pærene i to på langs og vend dem godt i honningmiksen. Plasser dem i langpannen med snittsiden ned. Skjær smøret i terninger og fordel utover.
- Bak pærene i ca. 45 minutter, til de er myke og karameliserte.
- Separer eggene og pisk eggehvitene stive. Legg dem over i en skål.
- Bland de tørre ingrediensene til vaffelrøren i bakebolle.
- Pisk i eggeplommene, oljen og melken i melblandingen til du har en jevn røre. Vend eggehvitene i.
- Smør vaffeljernet med og stek vaflene gylne og sprø. Legg dem på en rist.
- Server vaflene varme toppet med mascarpone-krem, pærer og honningsirup. Topp med finhakket rosmarin og litt ekstra revet sitronskall.

