1 time
4

Bao buns med honning-bbq-glazed indrefilet av svin

Bao buns, som også kalles steamed buns og yum buns, har raskt blitt en de mest populære street food-rettene i dag. Denne oppskriften på hjemmelaget bao buns med svin er en spennende kombinasjon av asiatiske smaker blandet med norsk honning.

Dette trenger du:

  • 8 bao buns
  • 1/2 dl soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss honning
  • 1 ts ingefær, revet
  • 1/2 chili, revet
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 370 g ytrefilet av svin i tynne skiver
  • 2 gulrøtter, i skiver
  • 100 g rødkål, i skiver
  • 2 avokado, skivet
  • 1/2 agurk, skivet
  • Sesamfrø

Dette gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader. Bland soyasaus, riseddik, honning, ingefær, chili og hvitløk i en kjele. Varm over medium varme i 5–8 minutter til blandingen har tyknet litt.
  2. Stek ytrefileten i en panne over medium varme til du har en lett stekeskorpe, ca 1 minutt på hver side. Fordel så ytrefileten i en ildfastform. Pensle filetene med marinaden fra steg 1. Stek i ovnen i 10 minutter. Pensle filetene og stek videre i ovnen i 10 minutter.
  3. Varm bao bunsene etter anvisningen på pakken.
  4. Fordel grønnsaker og kjøtt i baobunsene. Topp med litt sesamfrø.

/