


Bao buns med honning-bbq-glazed indrefilet av svin
Bao buns, som også kalles steamed buns og yum buns, har raskt blitt en de mest populære street food-rettene i dag. Denne oppskriften på hjemmelaget bao buns med svin er en spennende kombinasjon av asiatiske smaker blandet med norsk honning.
Dette trenger du:
- 8 bao buns
- 1/2 dl soyasaus
- 2 ss riseddik
- 2 ss honning
- 1 ts ingefær, revet
- 1/2 chili, revet
- 1 fedd hvitløk, revet
- 370 g ytrefilet av svin i tynne skiver
- 2 gulrøtter, i skiver
- 100 g rødkål, i skiver
- 2 avokado, skivet
- 1/2 agurk, skivet
- Sesamfrø
Dette gjør du:
- Forvarm ovnen til 175 grader. Bland soyasaus, riseddik, honning, ingefær, chili og hvitløk i en kjele. Varm over medium varme i 5–8 minutter til blandingen har tyknet litt.
- Stek ytrefileten i en panne over medium varme til du har en lett stekeskorpe, ca 1 minutt på hver side. Fordel så ytrefileten i en ildfastform. Pensle filetene med marinaden fra steg 1. Stek i ovnen i 10 minutter. Pensle filetene og stek videre i ovnen i 10 minutter.
- Varm bao bunsene etter anvisningen på pakken.
- Fordel grønnsaker og kjøtt i baobunsene. Topp med litt sesamfrø.

