


Bananbrød
Bananbrød er et søtt og kakeaktig brød som er lett å like. Med denne oppskriften kan du trylle brune bananer om til et skikkelig saftig og godt bananbrød med spennende krydret smak av kanel, muskatnøtt og nellik. Server bananbrød til kaffekosen eller ha det med som en snack i matpakken.
Dette trenger du:
- 160 g havregryn
- Ca. 8 bananer (680 g når skrelt) + 3 til pynt
- 230 g yoghurt naturell
- 4 store egg
- 2 ts vaniljesukker eller –essens
- 100 g Norsk Honning fra Honningcentralen
- 560 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts natron
- 1,5 ts flaksalt
- 1,5 ts malt kanel
- 1 ts malt nellik
- 0,5 ts malt muskatnøtt
- 150 g kokosolje
- 150 g olivenolje
- 340 g valnøtter/pekannøtter, ristet
Dette gjør du:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Kjør havregrynene til mel i en foodprosessor og legg til side.
- Mos bananene (680 g skrelt frukt), gjerne i foodprosessoren, og bland dem med yoghurt, egg, vanilje og honning i en bolle. La det stå i 30 min for å modne bananene ekstra.
- I en annen bolle, rør sammen hvete- og havremel, krydder, bakepulver, natron og oljer til du har smuler. Smelt kokosoljen først dersom den er fast. Rør inn bananblandingen til du har en jevn masse og vend inn nøttene.
- Hell røren over i tre smurte brødformer. Legg en banan i hver, skåret i to på langs, med snittsiden opp. Stek brødene i ca 70 minutter og avkjøl på rist i formen. Brødene kan fryses.