SLIK ERSTATTER DU SUKKER MED HONNING
– Det er enklere enn du kanskje tror

Har du lyst til å erstatte sukker med honning, men er usikker på hvordan du gjør det? Det er enkelt å erstatte sukker med honning – slik gjør du:
En enkel huskeregel er at du kan bruke 10 % mindre honning enn sukker – dette fordi honning er søtere enn sukker.
Eksempel:
100 g sukker = 90 g honning
1 ss sukker = 2 ts honning
Honning kan brukes til mye mer enn som søtning i te, prøv honning som søtning på frukt og bær (spesielt god på jordbær), i marinader, sauser, dressing, bakst og som et grunnleggende tilbehør på ostefatet.
Tips!
Om du bruker honning i bakst kommer gjæringen raskere i gang.
Baksten blir derfor luftigere og saftigere.
Har honningen krystallisert?
Mesteparten av norsk honning er fast. Nektaren i de fleste norsk planter inneholder mer glukose enn fruktose. Glukosen vil «kapsle inn» fruktosen i løpet av kort eller lang tid. Du ser det ved at honningen er fast når du kjøper den, eller at det danner seg sukkerkrystaller fra bunn over tid. Hvis du setter honningen i vannbad ca 50 grader en stund, blir honningen mer flytende og krystallene løser seg opp.
Og du, om du foretrekker å bruke Norsk honning – se etter Nyt Norge-merket.