FESTKAKENE BLIR NATURLIG SØTE MED HONNING FRA HONNINGCENTRALEN
Her Kaker med sesongens frukt og bær er et kjært innslag på alt fra 17. mai til sommerfesten og piknikkurven.
Allerede i mai dukker norske jordbær og rabarbra opp i butikkene, tett etterfulgt av bringebær, blåbær og rips. Plukk dine favoritter og nyt dem toppet med honning, eller server i fargerike festkaker hvor den friske, syrlige smaken balanseres ut med honningens deilige sødme.
Hver honning har sitt særpreg, og smaken skal helst harmonere med retten den tilsettes. Visste du for eksempel at noen typer honning egner seg ekstra godt til bruk i kaker? Da er det de milde honningene som gjelder: Sommerhonning, Bringebærhonning og Norsk honning fra Honningcentralen er gode valg.kommer innledning

FRA BIKUBE TIL HONNINGCENTRALEN
Mens vi baker med sommerens bær, jobbes det hardt i bikuber over hele landet. Når trekket er på topp, huser en kube opptil 50–60 000 bier i full aktivitet. I juli samler de nektar fra blomstene, som de tilsetter enzymer og frakter til kubens sekskantede lagringsrom av voks. Her vifter biene raskt med vingene slik at fukt drives ut og vanninnholdet i honningen reduseres. Når de endelig er fornøyde med kvaliteten, blir honningcellene forseglet med et lokk av voks. Årets deilige sommerhonning er snart klar til å nytes!
Tidlig i august gir birøkteren biene sukkerlake i bytte mot vokstavlene. En slynge brukes for å få honningen ut, før den tappes på spann og leveres Honningcentralen. Kanskje havner honningen i din neste kake?

SUNNERE KAKER MED HONNING FRA HONNINGCENTRALEN
Ernæringseksperter er sjeldent enige om alt, men at vi bør spise minst mulig raffinert og bearbeidet mat hersker det liten tvil om. Mens sukker er et industriprodukt bestående av tomme kalorier, er honning et rent naturprodukt som inneholder små mengder vitaminer, mineraler og antioksidanter. Noe av dette forsvinner ved oppvarming, og nivåene er så lave at dagsbehovet for vitaminer og mineraler ikke kan dekkes ved inntak av honning alene. Men alt vi spiser, stort og smått, har en betydning for kroppen!
Honning og sukker inneholder også ulike mengder kalorier. Ser vi på honning gram for gram, inneholder den rundt 25 % færre kalorier enn sukker. Dette skyldes at honning består av rundt 20 % vann. Siden honning er såpass søtt, trenger du også mindre mengder for å oppnå samme søthet som ved bruk av sukker. Honning fra Honningcentralen er derfor et godt og naturlig valg når du baker!