


Honningglazet laks med creamy brokkolini og spinatpasta
Dette trenger du:
- 2 ss olivenolje
- 1 pakke med valgfri laks
- Litt salt
- Skall fra 1 sitron
- 1 ss Akasiehonning fra Honningcentralen
- 2 ss olivenolje + 1 ss smør
- 2 hvitløksfedd
- 1 pakke brokkolini
- 3 dl risoni eller små pasta
- 6.5 dl vann
- 2 dl kremfløte
- 2 gode klyper salt
- 1 pakke bladspinat
- Saft fra 1/2 Sitron
- 1 neve revet parmesan
Dette gjør du:
Varm opp olivenolje i en panne på medium+ varme og legg laksestykkene i. Strø på salt, litt akasiehonning og riv over sitronskall. Snu etter 2 min, og gjør det samme på denne siden. Stek i 3 minutter ca før du snur laksestykkene så alle blir coated av honningglazen. Skru temperaturen litt ned og stek til ønsket konsistens.
Varm olje + smør i en litt dyp panne. Surr presset hvitløk i et par min før du rører inn hakket brokkolini (stilkene også) og risoni eller annen små pasta. Hell i vann, kremfløte og salt. Småkok under lokk på lav varme mens du rører innimellom til pastaen er kokt gjennom. Rør så inn hakket bladspinat, sitronsaft og revet parmesan. Smak til med salt. Server laksen sammen med kremet pasta. Har du basilikum på benken så pynt gjerne med det.

