


Honning- og geitostmuffins
Lyse muffins med fiken og et spennende fyll med smak av honning, geitost og et hint av sitron og vanilje. Dette er muffins for den som liker å kose seg med gode smaksopplevelser.
Dette trenger du:
- 2 dl smuldret hvit geitost (for eksempel Snøfrisk) eller hvit kremost
- 2 ss norsk Sommerhonning fra Honningcentralen
- 1 ts revet sitronskall
- noen dråper vaniljeekstrakt eller vaniljesukker etter smak
- 5 dl hvetemel
- 1 1/2 ts bakepulver
- 1/4 ts salt
- 2 store egg
- 1 eggehvite
- 1 1/2 dl brunt sukker
- 2 1/2 dl melk
- 3/4 dl olivenolje
- 3 dl tørket fiken, hakket
- 3 ss perlesukker
Dette gjør du:
- Forvarm ovnen til 220 grader. Finn fram 12 muffinsformer og pensle dem.
- **Til fyll:** Bland geitost, honning, sitronskall og 2-3 dråper vaniljeekstrakt godt, og sett til side.
- Bland mel, bakepulver og salt godt sammen og sett til side.
- Pisk egg og eggehvite godt. Tilsett brunt sukker og eventuelt litt mer vaniljesukker. Alt blandes godt til sukkeret er mest mulig oppløst.
- Tilsett gradvis melk og olje i eggeblandingen, visp til røren er jevn.
- Tilsett det tørre i røren og bland forsiktig sammen til du har en fin røre. Til slutt foldes fikenen inn.
- Fordel halvparten av røren i de 12 formene. Legg på en god teskje fyll på hver. Til slutt legges andre halvdelen av røren oppå. Strø et fint lag med perlesukker på toppen, eller pensle med honning som også er helt nydelig!
- Stek muffinsene til de er fint brune på toppen og så smått begynner å åpne seg, ca 12-15 minutter. Avkjøles på rist. Nyt!

