1 time
4

Laks med søtpotetpuré

Karamellisert laks med søtpotetpuré er en rask og god hverdagsmiddag, som du også gjerne kan servere til middagsgjester. Med honning i søtpotetpureen får den en ekstra sødme som balanseres fint med appelsin. Å steke laksen i honning, slik at den karamelliseres, er en smart måte å løfte fiskemåltidet på. Oppskriften er gitt til oss fra Fredrik Hald i Lerøy.

Dette trenger du:

  • 500 g laksefilet, i porsjoner, uten skinn og ben
  • 2 søtpoteter
  • 2 appelsiner
  • 3 ss Akasiehonning fra Honningcentralen
  • 1 brokkoli, oppskåret
  • 1 blomkål, oppskåret
  • 2 ss Norsk honning fra Honningcentralen
  • saften av en hel sitron
  • pepper
  • rapsolje

Dette gjør du:

  1. Krydre først lakseporsjonene med salt og pepper.
  2. Kok søtpotet og mos den til puré. Skjær ut deler av appelsinene og bland disse i puréen. Press ut saften fra resten av appelsinene og ha i sammen med akasiehonning.
  3. Stek brokkoli og blomkål i rapsolje ved medium varme i cirka ti minutter. Ha på rikelig med pepper, ti drag fra pepperkvernen per porsjon.
  4. Stek så laksen i rapsolje i cirka to minutter på hver side. Ha på to spiseskjeer Norsk honning, la dette karamellisere seg fint rundt fisken.
  5. Ha deretter på nypresset saft av en sitron og kok dette sammen.
  6. Server med søtpotetpuré, blomkål og brokkoli.

/