


Laks med søtpotetpuré
Karamellisert laks med søtpotetpuré er en rask og god hverdagsmiddag, som du også gjerne kan servere til middagsgjester. Med honning i søtpotetpureen får den en ekstra sødme som balanseres fint med appelsin. Å steke laksen i honning, slik at den karamelliseres, er en smart måte å løfte fiskemåltidet på. Oppskriften er gitt til oss fra Fredrik Hald i Lerøy.
Dette trenger du:
- 500 g laksefilet, i porsjoner, uten skinn og ben
- 2 søtpoteter
- 2 appelsiner
- 3 ss Akasiehonning fra Honningcentralen
- 1 brokkoli, oppskåret
- 1 blomkål, oppskåret
- 2 ss Norsk honning fra Honningcentralen
- saften av en hel sitron
- pepper
- rapsolje
Dette gjør du:
- Krydre først lakseporsjonene med salt og pepper.
- Kok søtpotet og mos den til puré. Skjær ut deler av appelsinene og bland disse i puréen. Press ut saften fra resten av appelsinene og ha i sammen med akasiehonning.
- Stek brokkoli og blomkål i rapsolje ved medium varme i cirka ti minutter. Ha på rikelig med pepper, ti drag fra pepperkvernen per porsjon.
- Stek så laksen i rapsolje i cirka to minutter på hver side. Ha på to spiseskjeer Norsk honning, la dette karamellisere seg fint rundt fisken.
- Ha deretter på nypresset saft av en sitron og kok dette sammen.
- Server med søtpotetpuré, blomkål og brokkoli.

