


Pork ribs
Pork ribs, eller svineribbe på godt norsk, med en deilig honningmarinade av blant annet ketsjup, worcestershire, rom, hvitløk og sennep vil gjøre smaksløkene dine glade. Server pork ribs med mac & cheese og en enkel tomatsalat.
Dette trenger du:
- 2 kg svineribbe
- 2,4 dl brunt sukker
- 0,6 dl ketchup
- 0,6 dl soyasaus
- 0,6 dl worcestersaus
- 5 cl brun rom
- 1,2 dl chilisaus
- 1,2 dl Akasiehonning fra Honningcentralen
- 2 fedd hvitløk, most
- 1 ts sennepspulver
Dette gjør du:
- Forvarm ovnen til 175 grader. Kutt svineribbene i server-ingsporsjoner og pakk dem inn i doble lag med folie. Bak i ovn i en og en halv time.
- Pakk kjøttet ut av folien og ta vare på sausen som er igjen – den kan du fryse ned og bruke igjen senere, for eksempel som kraft i suppe eller buljong.
- Legg ribbene over i en stekepanne. Bland sukker, honning, ketsjup, Worcestershire, rom, hvitløk, chilisaus, sennep, pepper og soyasaus i en bolle.
- Slå blandingen over ribbene og la de få marinere seg i en time.
- Forvarm ovnen til 200 grader, og legg ribbene på en rist som er smurt med olje. Grilles i ovnen i tretti minutter. Pensle mer saus på ribbene underveis.
- Serveres med Mac & Cheese og en enkel tomatsalat.

