


Pulled pork
Pulled pork er svinekjøtt som grilles, kokes eller stekes over lang tid Det er en forholdsvis ny favorittrett i Norge. I vår oppskrift får svinekjøttet en spennende smak av honning, sennep, worcestersaus, chili, løk, hvitløk og timian. Den populære retten pulled pork passer perfekt til søtpotetmos og friterte løkringer.
Dette trenger du:
- 1 ts rapsolje
- 1 svineskulder, 1 1⁄2–2 kg
- 2,4 dl barbeque-grillsaus
- 1,2 dl epleeddik
- 1,2 dl kyllingkraft
- 0,6 dl brunt sukker
- 1 ss sennep
- 1 ss worcestersaus
- 1 ss chilipulver
- 1 ekstra stor løk, hakket
- 2 store fedd hvitløk, most
- 1 1/2 ts tørket timian
- 2 ss smør
- 1,2 dl Norsk honning fra Honningcentralen
Dette gjør du:
- Ha oljen i en såkalt slow cooker, og legg i svinekjøttet. Har du ingen slow cooker, kan du bruke en solid gryte med lokk. Lav temperatur er stikkordet, og du trenger god tid til å mørne kjøttet.
- Slå over grillsaus, epleeddik og kyllingkraft. Bland inn sukker, honning, sennep, worcestersaus, chili, løk, hvitløk og timian, og legg på lokket. La det hele koke sakte gjennom fem til seks timer.
- Ta så ut kjøttet og riv det fra hverandre med to gafler. Legg det tilbake og bland godt med sausen.
- Serveres med søtpotetmos og eventuelt friterte løkringer. Litt hakket vårløk som pynt er fint.

