


Honey lucy a la hank von hell
Her snakker vi hamburger! Vår favorittburger er en saftig smaksbombe, komponert av Hank von Hell. Deilige smaker av blant annet bacon, blåmuggost, honning, løk og fiken sammen med en hot glace gjør denne oppskriften på hamburger til en innertier.
Dette trenger du:
- 4 burgerbrød, helst brioche
- 4 ss lys amerikansk majones, Heinz eller Hellman ́s
Dette gjør du:
- Fres bacon på middels høy varme i stekepanne mens du hele tiden vender. Når baconet begynner å få farge og slipper fett i pannen, har du i hakket rødløk og hakket fruktkjøtt. Skru ned temperaturen, og la alt bli mørkt gyllent.
- Ha så honning i pannen og vend godt, og tilsett balsamico. La det hele koke forsiktig inn til en masse. Hell denne i en bolle og la det hvile noen minutter og kjøle seg ned.
- Smuldre blåmuggosten og vend den forsiktig inn i massen når denne er så avkjølt at osten ikke smelter.
- Legg fire burgere på et matpapir med litt olje under. Disse burgerkakene skal være litt tynne, men ikke så de går i stykker. Det er viktig å håndtere dem varsomt.
- Fordel baconmassen på midten av hver burger. Legg de fire andre burgerne over massen og klem forsiktig rundt, slik at det til sammen blir én burger med fyll inni.
- Pensle glaze på toppen av burgeren og legg denne siden på grillen eller i pannen. Det er viktig å ikke ha for høy temperatur, verken på grill eller panne. Ellers vil burgeren sette seg fast og bli svidd, og da blir den ødelagt. Fyllet skal også få smelte inni burgeren uten at den svis utenpå. Pensle den siden som ligger opp med glaze før du snur den.
- Det finnes ulike meninger om hvorvidt man skal snu en burger ofte under steking, eller bare en gang. Når det er glaze på, liker jeg gjerne å snu og pensle et par ganger, men vær da forsiktig så den ikke går i stykker.
- Når burgeren er ferdig, pensler du et siste lag glaze på toppen, så den får en fin overflate. Mot slutten av stekingen, varmer du burgerbrødene slik at de blir brune og sprø på innsiden. Smør et tynt lag majones på det nederste brødet, før du legger burgeren på. Legg så øverste del av brødet på toppen. Server for eksempel med søtpotetfries.

