1 time
4

Sitrussalat med granola

Hjemmelaget granola brukes gjerne som topping på yoghurt for å gi den litt crunch, men den passer til mye annet også. Prøv vår oppskrift på sitrussalat med honning – en perfekt kombinasjon av søtt og syrlig.

Dette trenger du:

  • **Granola:**
  • 500 g bokhvete
  • 500 g hirsefrø
  • 4 ss valmuefrø
  • 2 dl gresskarfrø
  • 2 dl solsikkefrø
  • 2 dl pekannøtter
  • 3 ss Akasiehonning fra Honningcentralen
  • 3 ss ghee (ev. smør)
  • 2 ts kanel
  • 1 ts flaksalt
  • 8-10 tørkede fikener

Dette gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 160 grader.
  2. Bland frø og nøtter i en bolle.
  3. Smelt smør og løs opp honningen i smøret. Vend honningsmøret godt inn i i frø- og nøtteblandingen.
  4. Bland inn salt og kanel.
  5. Spre blandingen utover en stekeplate med bakepapir. Strø over tørket, hakket fiken. (kan godt tilsettes etter halve steketiden)
  6. Stek granolaen i 20-25 minutter. Rør om hvert 10. minutt og pass nøye på at den ikke brenner seg! Ta granolaen ut, la den avkjøle seg før du heller den på glass.

/