


Sitrussalat med granola
Hjemmelaget granola brukes gjerne som topping på yoghurt for å gi den litt crunch, men den passer til mye annet også. Prøv vår oppskrift på sitrussalat med honning – en perfekt kombinasjon av søtt og syrlig.
Dette trenger du:
- **Granola:**
- 500 g bokhvete
- 500 g hirsefrø
- 4 ss valmuefrø
- 2 dl gresskarfrø
- 2 dl solsikkefrø
- 2 dl pekannøtter
- 3 ss Akasiehonning fra Honningcentralen
- 3 ss ghee (ev. smør)
- 2 ts kanel
- 1 ts flaksalt
- 8-10 tørkede fikener
Dette gjør du:
- Forvarm ovnen til 160 grader.
- Bland frø og nøtter i en bolle.
- Smelt smør og løs opp honningen i smøret. Vend honningsmøret godt inn i i frø- og nøtteblandingen.
- Bland inn salt og kanel.
- Spre blandingen utover en stekeplate med bakepapir. Strø over tørket, hakket fiken. (kan godt tilsettes etter halve steketiden)
- Stek granolaen i 20-25 minutter. Rør om hvert 10. minutt og pass nøye på at den ikke brenner seg! Ta granolaen ut, la den avkjøle seg før du heller den på glass.

