40 min
4

Ovnsbakte gulrøtter med feta, honning og persille

Ovnsbakte gulrøtter smaker nydelig og passer til alt, men er spesielt godt til stekt kjøtt. Honningen vil gjøre gulrøttene blanke og lekre, i tillegg til at de får en deilig sødme. Prøv gjerne ovnsbakte gulrøtter toppet med feta, honning og persille til grillmaten.

Dette trenger du:

  • 8 gulrøtter (Ev. 16 minigulrøtter. Gjerne ulike farger.)
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss Norsk honning fra Honningcentralen
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 ts flaksalt
  • 1 liten neve bladpersille
  • 1 liten neve pistasjnøttkjerner
  • 150 g fetaost

Dette gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Skrubb gulrøttene nøye. Dersom de har stilker er det fint å trimme dem så det fortsatt er 2-3 cm igjen av hver. Del gulrøttene i to på langs dersom de er tykke.
  3. Legg gulrøttene på et stekebrett med bakepapir. Vend dem i olje og honning og fordel dem utover brettet. Strø over korianderfrø og salt.
  4. Bak dem i ovnen i ca. 30 minutter, eller til gulrøttene er møre og har fått litt gyllen farge.
  5. Legg gulrøttene på et serveringsfat, smuldre over fetaosten og topp med hakket persille og pistasjnøtter.

/