


Galette med rabarbra
Galette er en fransk pannekakelignende kake, som også kan erstatte paien om du ønsker å lage pai, men ikke har paiform. Galette med rabarbra og honning er en perfekt kombinasjon av søtt og syrlig. Serveres med iskrem og skivede mandler. Galette er også godt med sesongens friske bær. Vel bekomme.
Dette trenger du:
- 6 dl hvetemel pluss ekstra til kjevling
- 2 ss sukker
- ½ ts salt
- 120 g smør
- 1.2 dl iskaldt vann
Dette gjør du:
- Kjør mel, sukker, salt og smør i en foodprosessor til du har fine smuler.
- Hell i vannet, litt etter litt, mens du kjører deigen sammen. Stopp med en gang du har en myk og fin deig som henger sammen.
- Form deigen til en rund disk, pakk den inn i plastfolie og avkjøl den i kjøleskapet i 30 minutter.
- Vask rabarbrastilkene og skjær dem i diagonale skiver på ca. 3 cm. Legg dem i en bolle.
- Riv skallet av sitronen og legg det til side.
- Vend rabarbraen i sitronsaft og honning.
- Kjevle ut paibunnen på en melet kjøkkenbenk til den er ca. 0.5 cm tykk og løft den over på et bakepapir. Er den hard å kjevle ut kan du gi den et par harde slag med kjevlen først.
- Dander rabarbrabitene utover paibunnen i et sikksakkmønster (eller bare jevnt utover), med en 5 cm ledig kant ytterst.
- Brett paikanten inn over rabarbraen i en vifteform.
- Pisk sammen egget, pensle kanten på paien og strø over perlesukker.
- Stek paien i 34-45 minutter, til skorpen er gyllen og sprø.
- Rist mandelflakene gylne i en tørr stekepanne på middels varme.
- Server paien varm, toppet med iskrem, mandler og sitronskall.

