15 min
1

Cecina (kikert – pannekake) med pære, valnøtter

Har du prøvd kikertpannekake? Også kjent som cecina eller farinata i Italia og socca i Frankrike. Uansett hva du velger å kalle den allergivennlige pannekaka er den enkel og rask å lage. Cecina kan toppes med hva du måtte ønske, så her er det bare å være kreativ. Vi har gått for løvtynne skiver av pære sammen med valnøtter og honning. NB. Bruker du valnøtter som topping er ikke oppskriften allergivennlig for nøtteallergikere.

Dette trenger du:

  • 1 egg
  • 60 ml vann
  • 60 ml kikertmel (Også kalt Gram Flour)
  • ½ ts flaksalt pluss ekstra til servering
  • 1 neve valnøtter
  • 1 ss olivenolje til steking pluss ekstra til servering
  • 1 neve ruccula
  • 1 pære
  • 1 ss Fjellhonning fra Honningcentralen
  • Nykvernet pepper

Dette gjør du:

  1. Pisk sammen egg, vann, mel og salt.
  2. Rist valnøttene i en tørr stekepanne på middels varme til de er gylne. Legg dem til side.
  3. Varm opp oljen i stekepannen på middels til høy varme og hell i røren.
  4. Stek pannekaken til den er gjennomstekt. Er det vanskelig å snu den, så stek den kun på den ene siden.
  5. Løft den over på en stor tallerken og fordel rucculaen utover pannekaken.
  6. Skjær pæren i løvtynne skiver på langs med en mandolin (eller en veldig skarp kniv) og legg dem på.
  7. Fordel valnøttene utover, noen hele, noen knust.
  8. Hell over litt ekstra olivenolje og ca. 1 ss honning.
  9. Strø over salt og pepper og server.

/