


Cecina (kikert – pannekake) med pære, valnøtter
Har du prøvd kikertpannekake? Også kjent som cecina eller farinata i Italia og socca i Frankrike. Uansett hva du velger å kalle den allergivennlige pannekaka er den enkel og rask å lage. Cecina kan toppes med hva du måtte ønske, så her er det bare å være kreativ. Vi har gått for løvtynne skiver av pære sammen med valnøtter og honning. NB. Bruker du valnøtter som topping er ikke oppskriften allergivennlig for nøtteallergikere.
Dette trenger du:
- 1 egg
- 60 ml vann
- 60 ml kikertmel (Også kalt Gram Flour)
- ½ ts flaksalt pluss ekstra til servering
- 1 neve valnøtter
- 1 ss olivenolje til steking pluss ekstra til servering
- 1 neve ruccula
- 1 pære
- 1 ss Fjellhonning fra Honningcentralen
- Nykvernet pepper
Dette gjør du:
- Pisk sammen egg, vann, mel og salt.
- Rist valnøttene i en tørr stekepanne på middels varme til de er gylne. Legg dem til side.
- Varm opp oljen i stekepannen på middels til høy varme og hell i røren.
- Stek pannekaken til den er gjennomstekt. Er det vanskelig å snu den, så stek den kun på den ene siden.
- Løft den over på en stor tallerken og fordel rucculaen utover pannekaken.
- Skjær pæren i løvtynne skiver på langs med en mandolin (eller en veldig skarp kniv) og legg dem på.
- Fordel valnøttene utover, noen hele, noen knust.
- Hell over litt ekstra olivenolje og ca. 1 ss honning.
- Strø over salt og pepper og server.

