1 time
4-6

Belgiske vafler med karamelliserte pærer

Belgiske vafler er sprø utenpå og luftige inni. Sammen med karamelliserte pærer og mascarpone-krem er belgiske vafler en nydelig dessert. Topp med finhakket rosmarin og litt revet sitronskall.

Dette trenger du:

  • **Mascarpone-krem:**
  • 250 g mascarpone (ev. ricotta)
  • 1 ts finrevet sitronskall pluss ekstra til servering

Dette gjør du:

  1. Pisk sammen mascarpone-kremen til den er luftig og sett den til side.
  2. Forvarm ovnen til 200 grader.
  3. Strø krydderet til pærene utover en langpanne.
  4. Varm opp honningen til den blir helt flytende og bland i rosiner og sitronsaft. Del pærene i to på langs og vend dem godt i honningmiksen. Plasser dem i langpannen med snittsiden ned. Skjær smøret i terninger og fordel utover.
  5. Bak pærene i ca. 45 minutter, til de er myke og karameliserte.
  6. Separer eggene og pisk eggehvitene stive. Legg dem over i en skål.
  7. Bland de tørre ingrediensene til vaffelrøren i bakebolle.
  8. Pisk i eggeplommene, oljen og melken i melblandingen til du har en jevn røre. Vend eggehvitene i.
  9. Smør vaffeljernet med og stek vaflene gylne og sprø. Legg dem på en rist.
  10. Server vaflene varme toppet med mascarpone-krem, pærer og honningsirup. Topp med finhakket rosmarin og litt ekstra revet sitronskall.

/