


Boller med honning
Saftige hveteboller med en naturlig sødme av Norsk honning. Hjemmebakte boller er en favoritt hos både store og små og hører naturlig med i mange barneselskaper. For ekstra søte boller kan du pensle bollene med honning etter steking.
Dette trenger du:
- 200 g smør
- 7 dl melk
- 100 g gjær
- 180 g Norsk Honning fra Honningcentralen
- 1 ts salt
- 2 ts malt kardemomme
- 2 ts bakepulver
- 1200 g hvetemel
Dette gjør du:
- Smelt smøret i en kjele, og ha i melken. Varmes opp til 37 °C.
- Smuldre gjær i en bakebolle, og rør den så ut med litt av melkeblandingen. Hell i resten av melkeblandingen, honning, salt og kardemomme.
- Ha i hvetemel og bakepulver. Kna deigen til den blir smidig.
- La deigen heve til dobbel størrelse (ca. 40 minutter).
- Kna deigen lett på en melet overflate, del den i 24 like store emner og trill boller. Legg bollene på en stekeplate og etterhev på et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Stek dem på 200 °C, midt i ovnen, i ca. 12 minutter.