2 timer
16 stk

Boller med honning

Saftige hveteboller med en naturlig sødme av Norsk honning. Hjemmebakte boller er en favoritt hos både store og små og hører naturlig med i mange barneselskaper. For ekstra søte boller kan du pensle bollene med honning etter steking.

Dette trenger du:

  • 200 g smør
  • 7 dl melk
  • 100 g gjær
  • 180 g Norsk Honning fra Honningcentralen
  • 1 ts salt
  • 2 ts malt kardemomme
  • 2 ts bakepulver
  • 1200 g hvetemel

Dette gjør du:

  1. Smelt smøret i en kjele, og ha i melken. Varmes opp til 37 °C.
  2. Smuldre gjær i en bakebolle, og rør den så ut med litt av melkeblandingen. Hell i resten av melkeblandingen, honning, salt og kardemomme.
  3. Ha i hvetemel og bakepulver. Kna deigen til den blir smidig.
  4. La deigen heve til dobbel størrelse (ca. 40 minutter).
  5. Kna deigen lett på en melet overflate, del den i 24 like store emner og trill boller. Legg bollene på en stekeplate og etterhev på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  6. Stek dem på 200 °C, midt i ovnen, i ca. 12 minutter.

/