


Kanelboller med honning
Hjemmebakte kanelboller er en stor favoritt hos mange. Søt gjærdeigbakst blir enda søtere og bittelitt sunnere om du erstatter sukker med honning. Ta med barna og bak kanelsnurrer for en hyggelig familiestund.
Dette trenger du:
- **Deig**
- 200 g smør
- 7 dl melk
- 100 g gjær
- 180 g Norsk Honning fra Honningcentralen
- 1 ts salt
- 2 ts malt kardemomme
- 2 ts bakepulver
- 1200 g hvetemel
Dette gjør du:
- Smelt smøret i en kjele, og ha i melken. Varm melkeblandingen opp til 37 °C.
- Smuldre gjær i en bakebolle, og rør den så ut med litt av melkeblandingen. Hell i resten av melkeblandingen, honning, salt og kardemomme.
- Ha i hvetemel og bakepulver. Kna deigen til den blir smidig.
- La deigen heve til dobbel størrelse (ca. 40 minutter).
- Skrap deigen ut av bollen og kna den litt på ett melet underlag før du kjevler den ut til ett rektangel.
- I en bolle pisker du sammen romtemperert smør, honning og kanel. Bruk en slikkepott og fordel over deigen, helt ut i kantene.
- Rull sammen og del deigen i ca 1–2 cm tykke stykker som du legger over på ett bakebrett med bakepapir. La de etterheve på kjøkkenbenken under ett kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.
- Ønsker du kan du gjerne strø perlesukker over, men det er ikke nødvendig.
- Stek kanelsnurrene på 200 °C, midt i ovnen, i ca 15 minutter, til kanelsnurrene er gylne.
- Avkjøl på rist. Nyt!

