


Honning- og Kamillekake
En deilig honning- og kamillekake. Kjempegod og frisk kake med mascarponekrem med smak av honning og kamomille. Pyntet med sesongens bær gjør denne kaken seg på sommerfesten.
Dette trenger du:
- 2,5 dl melk
- 3 teposer kamomille
- 100 g smør
- 150 g sukker
- 2 egg
- 200 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 1 dl rapsolje
- 80 g Norsk honning
Dette gjør du:
- Forvarm ovnen til 175 grader. Finn frem to kakeformer á 15 cm og dekk bunnene med bakepapir.
- Kok opp melk i en kjele over medium varme. La teposene trekke i melken til blandingen er avkjølt.
- I en kjøkkenmaskin festet med k-visp blandes smør og sukker hvitt. Miks inn egg, ett om gangen og sørg for å mikse godt mellom hvert egg. Tilsett hvetemel, bakepulver, salt vaniljeekstrakt, rapsolje og Norsk honning. Miks til alle ingrediensene er godt blandet.
- Fordel røren i kakeformene. Bak midterst i ovnen i 30 minutter eller til en kakenål stukket i midten av kaken kommer ut ren. La kaken avkjøles i formene i 10 minutter før du flytter dem over på en rist.
- Varm om 1,5 dl fløte i en kjele over medium varme. Trekk bort fra varmen rett før fløten når kokepunkt. Tilsett teposene og la trekke til fløteblandingen er avkjølt.
- I en kjøkkenmaskin festet med ballongvisp, vispes fløte, kamomille- og fløteblandingen, mascarpone og akasiehonning. Visp til en fast og glatt krem.
- Plasser en kakebunn på et fat, smør så halvparten av mascarponekrem utover kaken. Topp med litt oppkuttet jordbær og bringebær. Legg neste kakebunn oppå kaken og spre utover resten av mascarponekremen. Fordel resten av bærene på toppen av kaken.

