Havrekjeks med honning og appelsin

Havregryn og naturlig sødme fra honning gjør disse havrekjeksene til en sunnere kjeks som du kan servere med god samvittighet. Fine å gi som snack til de aller yngste, men like fine å pakke inn som en spiselig gave. I denne oppskriften bruker vi appelsinskall, som gir kjeksene en smak av jul.

Dette trenger du:

  • 5 dl lettkokte havregryn
  • 4 dl havremel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 3 ss smør
  • 2 egg
  • 10 ss Norsk Honning fra Honningcentralen
  • 1 appelsin, skallet og saften

Dette gjør du:

  1. Varm opp stekeovnen til 160 grader.
  2. Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle.
  3. Smelt smør.
  4. Vask appelsinen godt og riv skallet med et fint rivjern. Press appelsinsaften i en bolle. Bland appelsinskall og appelsinsaft med smeltet smør, egg og honning.
  5. Vend de våte ingrediensene i de tørre til du har en fast og fin deig.
  6. Del deigen i 24 like store deler. Hver del rulles til en liten ball, som så trykkes flat på et bakepapirkledd stekebrett. Kjeksen skal være ca 1 cm tykk.
  7. Stek kjeksene midt i ovnen i ca 12 minutter.
  8. Avkjøl og nyt! Kjeksene er best varme, men kan også pakkes pent med sløyfe og gis i gave.

/