


Kjeks med krem og jordbær
Kjeks med krem og jordbær er en søt dessert som ser ut som mange små kaker. Den lagvise presentasjonen gjør at disse kjeksene ser ekstra lekre og fristende ut. Server kjeksen med kremostkrem og friske oppkuttede jordbær.
Dette trenger du:
- 400 g hvetemel
- 1 ss bakepulver
- 1 ts salt
- 100 g smør, i terninger
- 2,5 dl melk, anbefaler kulturmelk
- 2 ts akasiehonning
Dette gjør du:
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Bland hvetemel, bakepulver og salt i en foodprosessor (kan også gjøres for hånd). Tilsett smør og bland til smuler formes av deigen.
- Rør inn melk og honning til du får en fast deig.
- Hell deigen ut på en melet overflate. Kjevle deigen til et rektangel. Fold sidene mot midten til du har et kvadrat og kjevle ut til et rektangel igjen. Gjenta 3 ganger. Kjevle deigen til den er 1–1,5 cm tykk. Kutt ut sirkler á 10 cm.
- Fordel kjeksene utover et bakepapirkledd stekebrett. For å sørge for at de heves høye og fine anbefales det at de plasseres tett, gjerne med 0,5–1 cm spredning. Pensle toppene med litt smeltet smør eller melk. Bak i ovnen i 15 minutter.
- I mellomtiden tilbereds kremostkremen. Visp kremost, kremfløte og honning til en luftig og fin krem.
- Server kjeksene med kremostkrem og friske oppkuttede jordbær.

