1 time
1 kake

Eplekake med honning

Eplekake hører med i den norske eplesesongen, men du kan gjerne lage kaken året rundt. Server eplekake med honning rykende fersk til vaniljeis eller med pisket krem. Den milde og søte smaken gjør at eplekake med honning er en favoritt hos både store og små.

Dette trenger du:

  • 150 g smør, romtemperert
  • 150 g Norsk honning
  • 3 egg
  • 2 ts kanel
  • 2 ts bakepulver
  • 225 g hvetemel
  • 0,5 dl melk
  • 4–5 epler

Dette gjør du:

  1. Varm honningen forsiktig over vannbad til den er myk, og pisk den sammen med romtemperert smør.
  2. Pisk inn eggene.
  3. Bland sammen de tørre ingrediensene (bruk helst sikt på hvetemelet) og vend inn vekselsvis med melk.
  4. Skjær eplene i terninger og vend dem inn i deigen, spar noen biter til å pynte med.
  5. Hell deigen over i en bakepapirkledd kakeform og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 35 minutter. Bruk en fyrstikk til å sjekke i midten av kaken om den er ferdigstekt.

Tips

Eplekake er ekstra godt til vaniljeis eller med pisket krem

/