
Salat med blomkålris
Salat med blomkålris er en frisk og god salat med mange smaker og farger. Sprøstekte kikerter gir salaten en spennende crunch. Prikken over i-en i denne salaten er honning- og sitrondressingen som du raskt og enkelt rører sammen. Salat med blomkålris kan spises som et måltid i seg selv, men er også nydelig til stekt kjøtt eller fisk og helt perfekt som grilltilbehør.
Du trenger
SALAT
- 400 g kikerter
- 1 ss olivenolje
- 1/2 ts chilipulver
- 1/2 ts spisskummin
- Salt og pepper
- 1 blomkål
- 1/2 sitron, saften
- 100 g ruccola
- 150 g rødkål, strimlet
- 1/2 agurk, i terninger
- 125 g blåbær
- 1 avokado, skivet
- Granateple
HONNING- OG SITRONDRESSING
- 0,5 dl olivenolje
- 2 ss Sommerhonning, lett oppvarmet
- 2 ss sitronsaft
- Salt og pepper
Dette gjør du
- Forvarm ovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Sett til sides.
- Bland kikerter, olivenolje, chilipulver, spisskummin og salt og pepper. Fordel utover stekebrettet og stek midt i ovnen i 25–30 minutter.
- Lag blomkålris ved å rive blomkål på den grove siden av et rivjern. Rør inn sitronsaft. Stek i en stekepanne over medium varme i 4–5 minutter.
- Bland blomkålris, ruccola, rødkål og agurk i en stor salatbolle. Topp med kikerter, avokado og granateple.
- Bland olivenolje, Sommerhonning, sitronsaft og salt og pepper. Fordel over salaten.

