Lønnesirup, lys økologisk

Hvordan lages lønnesirup?

Lønnesirup lages ved at sevjen fra sukkerlønn tappes og kokes inn. Sevjen inneholder en liten del naturlig sukker. En normalt stor sukkerlønn produserer årlig ca. 40 liter sevje, som holder til å produsere ca. 1 liter lønnesirup.

Lønnesirupen får ulike graderinger når den er ferdig kokt etter hvor mye den er kokt inn. Dess lenger koking, dess mer konsentrert smak og mørkere farge.

En Sukkerlønn kan bli opp til 30 meter høyt og 12 meter, og finnes i Nord-Amerika.

Honningcentralen lønnesirup

Honningcentralen Lønnesirup er helt naturlig, uten tilsetninger. Lys Lønnesirup har en mild smak av karamell, mens vår andre variant, Mørk Lønnesirup har en kraftigere, fyldigere smak.

Hva brukes lønnesirup til?

Lønnesirupens mest tradisjonelle bruksområde er til pannekaker, men er også suveren til iskrem og friske bær. Prøv også å ovnsbake bacon sammen med lønnesirup!

Er lønnesirup sunt?

Lønnesirup inneholder blant annet kalsium, jern, fosfor og kalium. Den har også færre karbohydrater enn vanlig sukker og sirup. Hovedinnholdet er imidlertid ulike naturlige sukkerarter, så det er ikke riktig å si at den er sunn. Først og fremst smaker den fantastisk godt, og er noe man bør unne seg en gang i blant!

  • mild smak